Ekskluzivni Apple S


Mobilni telefoni

Nemojte da vas zavara izgled nove šestice. Kada se vizelno uporede Apple iPhone 6 i iPhone 6s deluju potpuno identično. Jedina uočljiva razlika za one koji su imali priliku da ove telefone pogledaju u radnji jeste cena. iPhone 6s prilično je skuplji od navedenog prethodnika. Pitanje koje se nužno postavlja jeste koje su to karakteristike koje ovaj telefon izdvajaju? 

Ekran 

Prva stavka bila bi ekran koji odskače u odnosu na sve koji se trenutno mogu naći na tržištu. Ekran je IPS, a prikaz boja je nestvaran. Osvetljenost je odlična, čak i u uslovima velike izloženosti suncu, što je zasluga i dobrog konstrasta ovog telefona. Otisci na ovom telefonu brzo nestaju zahvaljujući oleofobnom premazu, a dizajnirane bične ivice stvaraju utisak da ne postoji prelaz sa ekrana na telo ovoga telefona.

Force i 3d Touch

Glavna novina na ovom telefonu jeste force touch, tj. 3D Touch. Ovu funkciju ima i Huawei Mate S, ali je na iPhone 6s znatno bolje odrađena i sadrži dodatni sloj za detektovanje jačine pritiska na osnovu koga daje mogućnost drugih opcija - Peek and Pop opcija. Ova opcija naročito je korisna u Browseru jer daje mogućnost da se određeni sadržaj izdvoji i otvori u novom tab-u ili da se otvore povezane aplikacije. 

Unikatnost specifična za Apple

Druga novina jeste na nivou OS-a. Ovaj telefon izgrašen je na iOS 9, a već je izašla i verzija 9.1. Aktivne aplikacije mogu se otvarati duplim pritiskom na Home taster, ali i pokretom sleva ka sredini ekrana što je novina u odnosu na dosadašnje sisteme. Tastatura takođe ima 3D tako da dužim pritiskom može pretvoriti tastaturu u touchpad. Poznato je da Apple insistira na različitosti u odnosu na druge OS-ove, tako da je korisnicima Androida izuzetno teško da se prilagode.

Duplo više RAM-a, ali...

Novi procesor naziva se Twister i brži je u odnosu na Typhoon, a telefon ima 2 -gb RAM-a što je duplo više u odnosu na raniji standard Apple-ovih telefona, dok je interna memorija od 16 do 128 GB, ali zbog konstantnih novih apdejta morate uzeti minimum 64 GB ili da plaćate dodatne GB na njihovom Cloud sistemu.

Kamera

Kamera je takođe unapređena. Dosadašnji senzor od 8 MP sada je 12MP,  prednja kamera je od 5 MP sa pseudo blicem i ova kamera ima mogućnost snimanja 2160p videa. Slike su odlične, a fokusiranje je vrlo precizno. 

Baterija

Prosečni vek baterije je mana ovog telefona, jer teško da može da izdrži 24h. 

Zaključak:

Iako ovaj telefon ima dosta ozbiljnije performanse u odnosu na svog prethodnika, cena je prilično visoka za domaće tržište i garancija nije ista kao ista na globalnom nivou pa sve to uzmite u obzir ako se odlučite za kupovinu ovog telefona. 


Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: