Grafička kartica koja će zaseniti Titan X?


Hardver Vesti

Nakon puno spekulacija, nova najava stiže nam iz Nvidie. U pitanju je grafička kartica koja se bazira na njihovom Pascal-u i odnosiće se na GTX 1080 i GTX 1070. Evo šta ćete moći da očekujete od ove serije: 

Brzina

Ove kartice biće brže od većine na tržištu, uključujući i GTX 980 u SLI režimu i Titan X-a koja se smatra najbržom do sada. Prilikom zvaničnog predstavljanja ove kartice mogla se videti demo verzija nove igre Doom. Ova igra radila je u 200 frejmova/1 sec pri rezoluciji od 1080 piksela uz sva podešavanja na maksimumu. 

Ekonomičnost

Nova grafička kartica efikasnije koristi energiju od Titan-a čak i do 3 puta, a uz to daje mnogo više snage. 

Ova kartica omogućava više prostora

Još jedna od prednosti ove kartice jeste više prostora za overlokovanje. Pomenuta prednost prikazana je na zvaničnom predstavljanju preko demo Paragon.a sa overlokovanom karticom pod clock bustom koji je bio oko 30% veći od GTX 980. Pored toga, kartica je bila aktivna na samo 67 stepeni. 

Multi displey

Što se tiče softvera, planirano je da se poboljpa Multi displey što će uz novu tehnologiju koja prilagođava distorziju pri različitim uglovima pod kojima je postavljen monitor rezultirati boljim performansom video igara.
Kada možemo da je očekujemo?
Kako navode u Nvidei, GTX 1080 biće zvanično lansirana u prodaju 27. maja ove godine po ceni od 600$, dok će GTX 1070 izaći po značajno nižoj ceni (380$) nešto kasnije, odnosno datum izlaska je 10. jun tekuće godine. 

Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: