IDEALNA TELA SE NE RAĐAJU, ONA SE STVARAJU!


Vesti

Svi mrzimo izraz „ dijeta “, zato što nas uvek potseća na izgladnjivanje. Međutim, odomaćio se među ljudima, pa ga ipak koristimo. A mnogo je bolje pričati o pravilnoj ishrani! Nego, hajde da razgovaramo o toj dijeti! Koja je najbolja dijeta? Rekli bismo – ona koja daje najbolje rezultate. Ali, ne! Danas se sve svodi na to da dobro izgledamo, a zaboravljamo na zdravlje. Po toj logici, svaka dijeta funkcioniše, kakva god bila. Imamo one dijete koje daju „ čudesne “ rezultate posle mesec dana. Da li to vama normalno zvuči? Šta je sa holesterolom, šta je sa insulinom? Šta je sa zdravljem? Izgladnjivanje, unošenje namernica po danima i sastavu – to nikakao nije zdravo. Sve se bazira na tome, da ste nekad unosili 3 000 – 4 000 kalorija, a sada unosite 500. Pa naravno da se mršavi, ali kakvu štetu to čini našem organizmu? Zato treba što pre početi sa zdravom ishranom i treningom! Plan ishrane ne preporučujem da sami pravite. Za to imate stručnjake, velike pobornike zdrave i pravilne ishrane. Nutricionisti ne prave istu šemu ishrane za sve, već uzimaju u obzir i vašu životnu dob, hormonalni status, zdravstveno – kliničku sliku. Tek kada utvrde i kojim se poslom bavite, napraviće vam plan ishrane sa kalorijskom vrednošću, potreban za normalno funkcionisanje i zdrav gubitak viška masnog tkiva.

VEŽBOM DO LEPOG TELA!

Ne postoje vežbe od kojih mršavite! Mršavi se isključivo od kalorijske vrednosti. Vežbom oblikujete telo, pa tamo gde je bilo masno tkivo, kada ga izgubite, dodaćete mišićnu masu. Počnite već danas! Vožnja bicikle je najbolji lek, jer pored rekreacije i oblikovanja mišića, vrlo je zdrava. Mnogi ljudi su premoreni od svakodnevnice i rutine, pa im se i odlazak u teretanu ne sviđa. Jer, za 20 minuta treninga izgube još dodatnih sat vremena. Zato se odlučuju da teretanu dovedu svojoj kući. Opreme se opremom za fitnes, poput trake za trčanje i sobne bicikle. Na sobnoj bicikli se rade kardio vežbe, položaj tela vas tera da kičmu držite ispravljenu. Menjate ritam vožnje, što je vrlo povoljno vašem telu, kao i bolesnicima kardiovaskularnih bolesti. Kada imate pred sobom spravu, ona vas prisustvom poziva na vežbu. Ne dozvoljava vam izgovor! A ukoliko je vežba zbog zdravlja, vi ne zavisite nikako, od drugih prilika, da ne odete na trening. U proteklih godinu i po dana, kada se svet suočava sa novom pandemijom, mnoge teretane su se preventivno zatvorile. Oni koji su imali svoje lične sobne bicikle, nisu osetili nedostatak vežbi. Izbacili su iz sebe stres, svu negativnu energiju i dobro se oznojili.

PROGRAM OD 7 DO 77 GODINA NA SOBNIM BICIKLAMA

Ovaj program je dobar i za trudnice. Trening traje oko 30 minuta, a na kraju je obavezno istezanje. Bitna su prava leđa, noge da su samo blago savijene u kolenu. Sporije se vozi oko 15 minuta. Onda se promeni otpor na sobnoj bicikli i ritam vožnje – ustane se sa sedišta , rukama se jače oslonimo za volan i tako vozimo 1-2 minuta. Zatim možete da se vratite na sedište, smanjite otpor i da se vratite pređašnjem ritmu, još nekih 10 minuta. Vašem telu treba energija i ono počinje da sagoreva masti.

Sobna bicikla je najbolja investicija za vaše telo. Najbolje vam štedi vreme, a smena sporijeg i jačeg tempa je vaš izbor, vaša mogućnost.
Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: