IFA 2015


Tech Vesti

Berlinski sajam ove godine je zabeležio dosad najmasovniju posetu ShowStoppersu. Praksa da  ShowStoppers prikazuje manje kompanije se polako gasi i ove godine pojavili su se predstavnici iz Epson-a, Siemens-a i Microsofta. 

3d štampači

Među mnogobrojnim izlagačima na ShowStoppersu pojavila se i kompanija koja šproizvodi 3d štampače. 

Popularnost ovih štampača svakodnevno raste, a korisnici koji su navikli na štampu na uobičajenim pvc i kompozitnim materijalima, sada su imali priliku da vide i model koji štampa na čokoladi i testu što znači mogućnost štampanja skulptura od čokolade, ali i keksa u svakom željenom obliku. 

Najviše pažnje privukao je model koji ima preciznost štampe od 60 mikrona. Za one koji ne znaju, 60 mikrona je debljina približna debljini vlasi kose. 

Pametni satovi

Na ovom sajmu predstavljena je i zaštitna Snap-on koja je prilično tanka i zaštićuje površinu satova od habanja. 

Takođe, velika potražnja bila je ta novonastalim dodacima za dodatke za popularni Apple Watch . 

Dronovi

Ove godine primetili smo povećanu prisutnost kompanija koje se bave proizvodnjom dronova. 

Svi modeli koji su bili izloženi imali su mogućnost montaže manjih profesionalnih kamera. 

Tastature i zvučnici

Iz Logitecha su po tradiciji prikazani mnogo novi proizvodi. 

Među njima su UE Megaboom zvučnici koji nasleđuju manje Ue Book modele, ali uz veću zvučnu kutiju koja omogućava bolji bas sa većim rasponom frekvencija, ali i mogućnost vodoodbojnosti što je takođe interesantna i vrlo korisna inovacija na ovom modelu. 

Logitech je među interesantnijim proizvodima izbacio i novu tastaturu. Ova tastatura namenjena je portable uređajima i može se povezati sa do tri uređaja tako da je možete koristiti i za tablet, laptop i telefon. 

Pametni telefoni

Ispred kompanije Marshal predstavljen je nov London smart telefon. London radi na Android OS-u i uz dva posebna ulaza za slušalice namenjen je ljubiteljima kvaliteta zvuka. Zvuk se kontroliše uz pomoć točkića od mesinga (najbolje će ih razumeti nekadašnji korisnici Walkmen-a)  koji je zamenio klasične klackalice. 

Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: