Laboratorija za računarsku grafiku i razvoj video igara


Vesti IgreObrazovni sistem u našoj zemlji rešio je da implementira kompjutersko znanje u redovni plan i program tako da je prvi korak ka tome razvoj i implementacija video igara. Firma Nordeus, koja se bavi razvojom browser igara i igrama za mobilne platforme rešila je da doprinese ovom koraku. Kompanija Nordeus je u saradnji sa beogradskim Elektrotehničkim Fakultetom osnovala posebnu laboratoriju donirajući novac za renoviranje i računarsku opremu u vrednosti od 30 000 eura. Ova laboratorija biće posvećena računarskoj grafici, kao i virtuelnoj realnosti i njen rad odvijaće se u prostorijama Elektotehničkog Fakulteta. 

Računarska oprema koju je donirao Nordeus sastoji se od računara sa Intel Core I7 procesorima, Quadro i nVidia Titan grafičkim karticama, 3D ekrana i opreme za stereo reprodukciju. 

Kako tvrde iz Nordeusa, njihova kompanija planira da nastavi sa podrškom u oblasti kompjuterskog obrazovanja mladih. Ovaj potez samo je jedan u nizu sličnih od osnivanja kompanije. Nordeus inače već godinama pomaže srednje škole i fakultete opremom i organizuje stručnu praksu za mlade i donacije u vidu stipendiranja talentovanih studenata.  

Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: