Najlošiji softveri ikada


Softver

Iako smo navikli da pišemo o inovacijama u svetu softvera, da bi se došlo do istih, morale su da se prave i greške. Poznato je da se na greškama uči, a evo i spiska softvera koji su nas najviše podučili.

Windows Vista

Da li je u pitanju velika popularnost XP-a ili je Windows Vista prosto bila loše zamišljena? Odgovor je u oba slučaja tačan, Windows XP jeste jedna od najboljih verzija kojoj je teško parirati, ali je tačno da je Vista imala dosta problema: nije išla u korak sa trenutnim hardverima i softverima, trebalo je da se pronalaze odgovarajući dodatni drajveri. Sam Windows se nije bavio poboljšanjima na ovom OS-u, već su brzo prešli na XP i počeli da rade na sedmici.

Millennium Edition - Windows Me

Dok će se većina ljudi setiti navedene Viste kao najgoreg OS - a koji je proizašao iz Windows-a, tu titulu ipak preuzima Windows Me. Ovaj OS predstavljao je poprilično lošu verziju Windows 98-ice, a insistiranje na novinama ispalo je toliko loše, da je većina korisnika potisnula naziv ovoga operativnog sistema iz svesti.

Nije bio ništa jeftiniji ili brži od Windows 98 - ice, a pritom je lošije radio, kočio, a da to ne bude malo System restore opcija mogla je da aktivira spywere.

iTunes

Najsporiji softver ikada ako spadate u 90 procenata korisnika koji koriste Microsoftove operativne sisteme. Kompanija Apple nije uložila ni malo truda da se njihovi proizvodi prilagode Windows-u, te je svako iskustvo sa Apple aplikacijama na ovom OS-u krajnje “nezaboravno”.

Final Cut Pro X

Apple je 2011. godine preuzeo Final Cut sa namerom da Final Cut Pro X postane poboljšana verzija Final Cut-a Pro, ali desilo se upravo suprotno. Kao što je karakteristično za Apple, insistirano je na unikatnosti, pa se desilo to da od svih popularnih opcija nije ostalo ništa, te su XML, OMF i EDL jednostavno nestali.  Nakon što je zabeležen nagli pad korisnika ove aplikacije,  Apple je odlučio da vrati ove opcije.

Internet Explorer 6

Najomraženija verzija već nepopularnog internet explorera definitivno je IE 6. Ova verzija gotovo da nije imala bezbedonosne protokole, a sa svakom pretragom mogao je da se zakači neki malwer na računar. Microsoft nije unapređivao ovu verziju, a podrška mu je ukinuta 2010. godine.


Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: