Najpopularniji pametni telefoni


Mobilni telefoni

Najnovije istraživanje tržišta koje je sprovela kompanija Kantar Worldpanel bavi se ispitivanjem tržišta pametnih telefona. Kompanija je zaključila da je ovom tržištu neophodna nova vizija i da je isto prilično zasićeno. 

Amerikanci spremni da izdvoje više novca za nove telefone

Smartfonove poseduje 74% populacije u Evropi, u Americi je taj broj nešto manji i iznosi 65%, dok u Kini 75% državljana poseduje pametne telefone. 

Istraživanje tvrdi da su Amerikanci spremni da izdvoje više novca za najnovije telefone (brojke tvrde da skoro polovina prodatih telefona 2015. godine u Americi pripadaju high-end kategoriji sa minimalnom cenom od  500$ što je 15% više nego u prethodnoj godini. 

U Evropi raste prodaja pametnih telefona

Ista kategorija telefona u Evropskim zemljama (istraživanje se baziralo na najbogatije evropske zemlje: Nemačku, Veliku Britaniju, Španiju, Italiju i Francusku) prodaja pametnih telefona iz high end kategorije porasla je 6% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 27% od prodaje pametnih telefona u ovim zemljama. 

U Americi najpopularniji Apple iPhone

Istraživanje tvrdi da najveće interesovanje vlada za Apple iPhone jer je 40% ispitanika iz Amerike tvrdilo da ima u planu da kupi upravo ovaj telefon, drugi na listi je Samsung sa 35%, dok znatno mali broj Amerikanaca ima u planu da kupi telefon neke od preostalih robnih marki. 

Interesovanje za Motorolu je svega 6%, dok taj broj za LG iznosi 5%.  

U Evropi je Samsung na prvom mestu, a za njim slede Apple i Sony telefoni. 

Na Kineskom tržištu najveće interesovanje vlada za uređajima Apple, Huawei i Samsung.

Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: