Neverovatan stepen razvijenosti industrije koja plasira video igrice


Hardver IgreTradicija uživanja u omiljenim video igricama neprekidno se razvija gotovo tri decenije, obezbeđujući užitak i opuštenost za sva čula i apsolutno sve generacije obožavaoca. Danas su veoma popularne igrice za ps4, upravo zbog toga što je moderan PlayStation fenomenalan uređaj zahvaljujući kojem se svaki sadržaj može verodostojno prikazati, doživeti i prilagoditi potrebama korisnika. 

Svetska, kao i domaća industrija video igara veoma je razvijena i ima moć da ispuni sve potrebe vrhunskih „gejmera“, kao i da plasira inovativne igrice za ps4 koje će pronaći put do ciljne grupe obožavaoca – dece ili odraslih. U Srbiji je veoma razvijena industrija plasiranja igrica, što potvrđuju i brojni statistički, kao i finansijski pokazatelji, koji su na neverovatnom nivou vrednosti, mereni u milionima dolara.

Istorija industrije video igara od nastanka do danas beleži izuzetan uspeh

Davnih 50ih i 60ih godina prošlog veka nastale su prve video igrice, koje su se dizajnirale specijalno za tadašnje računare, uz prenos slike i simulacije. U narednoj deceniji razvijen je prvi hardver igrica, mikroprocesora i druge podrške za uživanje u video prikazu igrica. Tokom 90ih godina nastaje prvi PlayStation uređaj, kao preteča današnje varijante koja podržava moderne igrice za ps4. Industrija video igara posebno nakon 2.000. godine i tokom naredne decenije dobija sve veći značaj i moć zahvaljujući razvoju novih rešenja i produkcijama koje prate svetske trendove i sadržaje koje će privući najbolje „gejmere“. 

Posmatrano danas i u Srbiji, vrednost koju ima industrija video igara beleži samo rast cifara, i u prethodnoj godini Asocijacija industrije video igara u izveštaju je istakla da su zabavni sadržaji, među kojima su i igrice za ps4 preuzete 370 miliona puta, kao i da je čitav sistem inkasirao čak 125 američkih dolara. Takođe, sistem video igara na domaćem tržištu zapošljava više od 2.200 ljudi, u više od 130 timova i kompanija, od kojih je 50% u Beogradu, nešto manje u Novom Sadu, a zatim i Nišu. 

Savremene igrice za ps4 koje su osvojile čitav svet kvalitetom i dizajnom

Obožavaoci svake igrice za ps4 umeju da prepoznaju kvalitet i uvide da li je određeni sadržaj vrhunske produkcije i dizajna koji će pleniti među generacijama. Kako je najbolja produkcija, temeljno plasiranje i izuzetno kvalitetan sadržaj obezbeđen kada su u pitanju igrice za inovativan ps4, jasno je da sa odabirom određene kategorije nema greške u današnjem vremenu i vladavini „gejminga“. 

Činjenica da se čitav svet opredelio za surfovanje i online komunikaciju, ide u prilog razvoju najboljih igrica, koje se neumorno prate putem virtuelnih resursa i kupuju sa osećajem zadovoljstva. Posebno su popularne video igrice u kategoriji sporta, borbe i veština, vožnje i takmičenja, kvizova, zatim akcija, trilera i horora, kao i inženjeringa, gradnje i kreativnosti. Za najmlađe, dizajniraju se igrice u kojima video industrija plasiranjem ističe edukativni karakter, pa tek onda zabavu i razonodu. 

Kvalitetan dizajn koji imaju igrice za ps4 osvojio je celokupnu planetu i u „moru“ dostupnih kategorija, vrsta i sadržaja, može biti teško pronaći najbolju opciju za slobodno vreme i druženje sa prijateljima. Ipak, vrhunski „gejmeri“ znaju šta je to što im je potrebno da bi adrenalin i takmičarski duh bio na vrhuncu, aktivno prate inovacije i plasirane sadržaje, što pokazuje da će uvek pronaći sve ono što je industrija video igrica pripremila na svetskom nivou.


 Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: