NORVEŠKI RADIJATORI – IZABERI NAČIN GREJANJA KOJI JE I EFIKASAN I ISPLATIV


VestiMnogi se u svojim domaćinstvima ili kancelarijama opredeljuju za norveške radijatore, bilo za grejanje, bilo dogrevanje prostora, jer su oni vrlo praktičan sistem, jednostavan za upotrebu i ekonomičan.

NAČIN FUNKCIONISANJA

Norveški radijatori postali su vrlo popularni i zastupljeni u prostorijama svakodnevnog obitavanja iz više razloga. Jedan od njih svakako jeste i vrlo jednostavan i delotvoran način rada. Ukratko, ovi radijatori su posebne grejne jedinice koje se postavljaju u željenu sobu, na pod ili zid. Pomoću kabla uključuju se u struju pomoću koje i rade, a funkcionišu tako što vazduh kontinuirano cirkuliše. Na ovaj način prostorija se zagreva veoma brzo, kao i ravnomerno, a potonje održavanje temperature posebno se može pratiti preko termostata. Norveški radijatori se, dakle, jednostavno ugrađuju i koriste. Danas postoje mogućnosti daljinskog upravljanja norveškim radijatorima preko interneta, odnosno različitih aplikacija, te se grejanje može pokrenuti i podešavati preko nekog elektronskog uređaja iz druge odaje ili čak i kada nismo kod kuće.

U SKLADU SA SAVREMENIM POTREBAMA

Svojim načinom rada norveški radijatori u potpunosti odgovaraju potrebama i navikama modernog čoveka. Naime, brzo se uključuju i temperatura u prostoru biva po želji. To je posebno značajno za prostorije u kojima borave deca, kao i za kupatila. Sa druge strane, brzo zagrevanje omogućuje da budu uključeni samo onda kada je to potrebno i koliko je potrebno, čime se značajno može uštedeti električna energija, te naposletku i račun za struju. Norveški radijatori su stoga dobar izbor u pogledu uštede kućnog budžeta. Oni su i ekološki izbor, a takođe tokom rada ne proizvode buku, ne stvaraju prašinu niti su izazivači alergijskih reakcija. Predstavljaju mnogo praktičniji i povoljniji izbor od mnogih drugih sistema grejanja. Međutim, osim nabrojanih karakteristika, valja istaći i da je njihova upotreba potpuno bezbedna. Takođe, oni su i vrlo moderni, odnosno svedenog su dizajna, elegantne linije, jednobojni, te lako uklopivi u različite enterijere.

PO MERI SVAKE PROSTORIJE

Prilikom odabira norveškog radijatora najbitnije je izabrati model, oblik, veličinu, pa i boju naspram prostorije u kojoj će biti instaliran, odnosno njene kvadrature i namene. Postoji više modela i proizvođača ovih grejnih tela, različitih specifikacija, od visine, težine i mase, preko snage do brojnih drugih. Takođe, iako su jednobojni, mogu biti i u nekoj intenzivnijoj boji, na prime crvenoj, čime bivaju i zanimljivi estetski detalj. Dakle, kada se kupuje norveški radijator, treba obratiti pažnju na kvadraturu prostorije, potom na izolaciju, položaj prozora, raspored nameštaja i estetsko uređenje. Naposletku treba odabrati onaj model koji odgovara datoj prostoriji, jer svakako nećemo izabrati isti za dnevnu sobu ili kupatilo.

ULAGANJE KOJE SE ISPLATI

Kupovina norveškog radijatora uvek je dobar i pametan izbor jer dobijamo grejno telo vrhunskog kvaliteta, jednostavnog za upotrebu. Pri tome, vrlo ćemo brzo dobiti željenu temperaturu, podešavati je prema potrebi, što značajno doprinosi energetskoj efikasnosti. Međutim, valja imati i na umu da su oni prvenstveno namenjeni dobro izolovanim prostorijama gde nije potrebno mnogo toplote da bi se ugrejale, te i da im je neophodna struja kako bi funkcionisali. Svakako, zahvlajujući njima biće nam toplo i udobrno u hladnim danima.
Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: