Nove opcije na Facebook-u


Vesti


Iako su se pojavile glasine da facebook gubi na rejtingu i da će uskoro postati prošlost, realnost je da se broj korisnika pomenute društvene mreže svakodnevno povećava i u skladu sa tim,  ova kompanija razvija nove funkcije. Novi update stiže nam iz facebook-a, a mi smo izdvojili za vas par za koje verujemo da će vam biti interesantni.

Objavljivanje na više jezika

Višejezične objave više nisu stvar mašte. Facebook tim realizovao je ovu ideju i sada možete da aktivirate ovu opciju uz par jednostavnih koraka: Idete u Page settings, yatim general i nađete opciju post in multiple languages i na kraju kliknite allow. Jezik iz početne postavke biće vam na meniju, a kao drugi možete sami da odaberete iz padajućeg menija.

Šah preko Messenger-a

Od sada,  preko messengera možete sa prijateljima da igrate i šah. Ova opcija aktivira se vrlo jednostavno, ukoliko želite da započnete igru, sve što je potrebno jeste da pošaljete poruku sa tektom @fbchess play

Odgovaranje na komentare putem pp

Svakom pratiocu koji ostavi komentar na vašem postu, od sada možete odgovoriti i privatno, putem pp poruke. Ova opcija posebno je korisna biznis nalozima koji ne žele javno da odgovaraju na upite o ceni. Poruka koju pošaljete biće povezana sa postom na kojem je postojao izvorni komentar.

Dopunjavanje profila

Ako još uvek nemate ovu opciju, ona je još uvek u fazi uvođenja, a ono što je čini jeste dopunjavanje profilnih podataka koji se tiču zaposlenja i lokacije za koji možete izabrati da li će biti javan ili ne.  Takođe, možete izabrati do 5 fotografija koje vas opisuju, a koje će biti istaknute sa leve strane u vašem Timeline-u-.

Music Stories

Ova opcija trenutno može da se koristi samo na iOS, ali će uskoro biti dostupna i za ostale sisteme. Moćićete da šerujete isečke sa muzičkih servisa kapo što su NPR, Seezer, Spotify, Apple Music i drugi.

Među ostalim novim opcijama, primetićete Local Insights for Businesses, Facebook Mentions, integracija Ubera za korisnike sa američkog govornog područja i još mnogo drugih. Šta čekate? Proverite..


Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: