Optički internet – Pouzdano rešenje za 21. Vek


Hardver Računari Tech


 

Danas praktično ne možemo da zamislimo dan bez upotrebe interneta, a njegov nastanak nam je olakšao funkcionisanje i zauvek izmenio društvene tokove. Ova tehnologija prenosa informacija konstantno napreduje i unosi novine, kako bi se protok informacija odvijao sigurnije i brži. Optički internet je poslednje dostignuće savremene tehnologije i za sada predstavlja najbrži način prenosa internet signala. Široko je rasprostranjen i koristi se u mnogobrojnim kompanija, kao i u klasičnim domaćinstvima. Bilo da kupujemo onlajn, strimujemo omiljenu seriju ili imamo važan sastanak sa inostranim klijentima, treba nam brza i pouzdana internet konekcija. 

Zašto optički internet odgovara na svačije zahteve i zbog čega se njegova upotreba smatra idealnim rešenjem, bilo da se radi o poslu ili zabavi, pročitajte u redovima koji slede u nastavku. 

Nova tehnologija optike

Optički intenet koristi specijalne optičke kablove koji su sačinjeni od optičkih vlakana. Napravljeni su od najkvalitetnijeg kvarca i  stoga su izuzetno otporni na sve vremenske uslove. Iz tog razloga, kablove karakteriše brzina protoka i kvalitet signala, koji se može prenositi na kratke i duge razdaljine, pa sa tim u vezi postoje i različiti tipovi optičkog kabla. Jak i stabilan optički internet sve je češći izbor firmi i pojedinaca koji žele da imaju pozdanu i brzu internet konekciju i bez smetnji obavljaju sve potrebne zadatke. Cena optičkog interneta je nešto viša u odnosu na ADSL ponudu, ali prednosti koje ćete njegovim korišćenjem dobiti su nemerljive. U Srbiji, ali i u svetu, ovaj vid internet konekcije jeste najidealnija propusnica za onlajn svet.

Pouzdan oslonac

Složićete se da nema ništa frustrirajuće kada vam loša konekcija ometa važan sastanak sa kolegama ili prekida uživanje u najnovijem filmu koji ste jedva čekali da vidite. Postoje i trenuci kada niste u mogućnosti da se uopšte konektujete usled iznenadnih smetnji, prouzrokovanim nevremenom koje se napolju odvija. Ukoliko koristite optički internet, ovakve i slične situacije su za vas prošlost. Kao što smo već napomenuli, kvalitet optičkih kablova neuporedivo je bolji, tako da grmljavina, temperature ispod minusa i drugi vremenski faktori ne mogu uticati na dotok signala. Optički intenet vas nikada neće izneveriti i u svakom trenutku možete računati njega. 

 

Neverovatna brzina

Osnovna karakteristika i prednost optičkog interneta jeste njegova brzina, koja je čak nekoliko puta veća u odnosu na druge vrste internet priključaka koje su zastupljene  (ADSL i VDSL). Takođe, zbog svoje jačine, internet možete korisiti sa više uređaja, a da to ne utiče na njegovu brzinu, kvalitet i dostupnost. Spram toga, kompanije koje imaju više zaposlenih i porodice koje broje više članova, odlučuje se za ovaj vid internet konekcije. Brzine se mogu kretati od 100 Mbps, pa naviše, a odličan Hipernet paket obezbeđuje da svaki kutak vašeg doma ili kancelarije bude pokriven internet signalom jednake jačine, i da svi uređaji rade besprekorno. Postavljanje i instaliranje optičkih kablova obavlja provajder u kratkom roku, a kablovi su izuzetno praktični, jer zauzimaju manje prostora nego standardni.  

Skladištenje informacija i njihova bezbednost

Čuvanje podataka i njihovo deljenje nikada nije bilo brže i bezbednije.  Kompanijama je ova informacija od ključnog značaja, s obzirom na to svakodnevno komuniciraju međusobno i šalju ogromnu količinu poverljivih dokumenata. Optički internet se ne može prisluškivati, niti se podaci mogu presretati, što ga  svrstava u najbezbednije za korišćenje. Svaka kompanija poseduje poverljive podatke, koji moraju ostati zaštićeni i isključivo u krugu pouzdanih lica, stoga je optički internet uvek prvi izbor. Osigurajte vaše poslovanje i budite bezbedni na svakom koraku. 

Bilo da ste vlasnik uspešne kompanije ili internet koristite u krugu porodice, jasno vam je da ćete korišćenjem optike olakšati sebi život i ubrzati mnogobrojne procese. Iskoristite sve prednosti ove vrhunske tehnologije i zaboravite na loš signal, dugotrajno učitavanje video sadržaja i prekinute onlajn sastanke – budite deo trendova i uživajte u bogatom virtuelnom svetu. 

Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: