Prvi Tesla smartphone


Mobilni telefoni

Jula 2015. Companija ComTrade zvanično je predstavila Teslu smartphone 6. Ova kompanija je uspešno debitovala sa tabletima, a izlazak na tržište pametnih telefona predstavlja logičan sled događaja. Konkurencija na tržištu pametnih telefona prilično je jača nego što je to slučaj sa tabletima tako da se od ovog Tesle smartphona očekuje mnogo više da bi mogao da konkuriše na ovom polju. 

Evo kakve performanse ovaj Tesla ima:

Dizajnom ovaj telefon podseća na Sony Xperia Z, dok su ivice identične onima koje imaju Tesla H785 tableti, ivice su valjkaste na spojevima maske za poleđinu i prednji deo. Debljina telefona je 6,5 mm i prilično je lagan i zgodan za držanje. Ekran je IPS od 5 incha, prekriven je -gorilla Glass-om i ima rezoluciju od 720p sa 294 piksela po inču. Jačina zvuka podešava se takozvanim klackalica tasterom sa jedne strane dok se drugi taster nalazi sa druge strane telefona. Oba tastera su prilično kompaktna i pogodna za korišćenje. 

Kvalitetne slike u dnevnim uslovima

Navigacija po menijima vrši se preko senzorskih tastera koji istovremeno imaju opciju obaveštenja o propuštenim pozivima svetlosnim signalima. USB ulaz za punjenje i multimediju nalazi se na samom dnu uređaja, dok se ulaz za slušalice nalazi na vrhu. Prednja kamera je nešto slabija, 2 MP, dok je prednja kamera marke Sony od 13 mp uz otvor blende f 2.0 koji omogućuje vrlo kvalitetne slike koje je sasvim pristojno u dnevnim uslovima, dok je zbog CMOS-a poboljšan kvalitet slika koje se prave pri lošem osvetljenju. LED blic povezan je sa glavnom kamerom, ali je i odčičan kada se koristi kao baterijska lampa preko Android aplikacije.

Zvuk koji daje zvučnik ove Tesle je sasvim pristojan, a Com Trade je rešio da u ovom uređaju nastavi standard interne memorije koji je 16GB sa mogućnošću proširenja do 32 GB.

Baterija, memorija

Baterija može trajati i do dva dana, a uz punu upotrebu telefona, prosečni vek trajanja baterije može da bude i kraći. Brzina i tečnost pri radu je osnovna osobina i razlog popularnosti Tesla tableta, a ova tradicija nastavlja se i na primeru Tesla telefona.

Procesor 2 GB RAM-a i odlično optimizovan sistem zajedno utiču da ovaj telefon bude izuzetno brz. Android 4.4.2 Kitkat OS daje opciju korsnicima da instaliraju aplikacije po sopstvenoj želji da ih prilagode kako im odgovara, a brzina je neometana bez obzira na broj otvorenih aplikacija.

Dodaci

Telefon je kreiran kao Dual Sim i predviđen je za jednu standardnu karticu i jedan micro SIM.

Unutar standardnog pakovanja, pored uputstva i punjača, nalaze se i slušalice, folilja za ekran, kao i zaštita za poleđinu telefona. Ovaj telefon dostupan je u dve boje: crnoj i beloj.Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: