Šta je to što gejmerske tastature čini tako posebnim?


Računari

GEjmer

Na prvi pogled, tastatura kao tastatura. Ništa posebno nema kod nje, možda neko dugmence viška, ali svakako ničemu ne služi. Međutim, ovako gledaju isključivo lajici, jer ne znaju da to nije obična tastatura namenjena kucanju u Exel-u, nekom programu za kucanje radova, već posebna gejmerska tastatura nemanjena svima zaljubljenicima u video igrica među kojima se nalaze i oni koji su igranje iz svojih soba i kuća napravili u ozbiljne poslove koji donose ogromne zarade na mesečnom nivou. 

Svakom gejmeru je od presudne važnosti da ima kvalitetan i sasvim funkcionalan gaming miš, dobar gaming monitor, a pored njega, da poseduje i gaming tastaturu. Gaming tastatura je tu da najpre svakom ozbiljnom igraču olakša samo igranje, položaj ruku u toku igre, te da sve komande budu primetne, na logičnim mestima i jedne pored drugih, opet logičnim redosledom, kako bi sama igra bila što uspešnija za igrača.

Razlike među gejmerskim tastaturama

Ogroman je izbor koji se nudi potrošačima. Gejmerska tastatura, koja bi reklo se jeste najobičnija, ima istaknute tastere W, A, S, D, kao i strelice, te pored toga ima istaknute kontrole za zvuk, muziku i slično. Nešto kao tek malo poboljšana verzije obične tastature. Samim dodavanjem komandi koje se nalaze u uglovima tastatura, ispod SPACE tastera, sa njenih strana, čine da gejmerska tastatura bude kvalitetnija, bolja, daje igraču veće šanse za uspeh u igricama, a čim sve to raste onda sasvim očekivano raste i cena gejmerske tastature

Gejmerske tastature mogu biti posebne i prema nekim svojim funkcijama, kao što je stavljanje u sasvim izdignuti položaj, kako bi se gejmeru obezbedio bolji položaj pritiskanja tastera i komandi iz stolice, fotelje, kako bi se s lakoćom stiskale i komande koje se nalaze sa strana tastature. A tu su i vrlo kvalitetne, ali i jako skupe gejmerske tastature koje poseduju i multimedije u vidu ekranskog prikaza brojnih statistika, komandi, a koje koriste gejmeri koji su ovu svoju strast i hobi pretvorili u pravi posao. Uz sve to, ove tastature vizuelno često krase i svetla, koja mogu biti s donje strane, sa strana ili mogu biti u potpunosti svetleće tastature.

Svetleća tastatura

Jedna od najvećih draži kada je vizualizacija u pitanju jeste što postoji i svetleća tastatura koja igranju daje zaista lepši doživljaj. Ali, pored toga, svetleća tastatura je tu da omogući igraču da nesmetano manevriše po tastaturi kada igra bez nekog prirodnog ili veštačkog osvetljenja, što je čest slučaj, budući da gejmeri vole noć i okršaje u igricama. Jedna od onih tastatura koje imaju ogromne preporuke jeste i red dragon tastatura, kao definitivni favorit mnogih gejmera, bilo da su amateri ili profesionalci. 

Red dragon tastatura se može naći u različitim oblicima kada su u pitanju komande, način svetljenja, da li je to jedna ili više boja, pa na samom kraju je razlike među njima u kvalitetu, u odnosu na to za šta birate svoju gejmersku tastaturu. Ono šta gejmeri vole kod red dragon tastatura jeste što nisu lagane, pa se ne pomeraju tako lako prilikom igre, imaju jasno naznačene komande i tastere koji su potrebni u igri, a neretko ih vole i oni kojima služi isključivo za kucanje, zbog udobnosti kada šake nalegnu, a i zbog lepog izgleda. Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: