Šta raditi kada vam naprsne ili se slomi staklo ekrana od mobilnog telefona?


Mobilni telefoni


U savremenom dobu jedan od najgorih trenutaka kada je u pitanju tehnika, tehnologija, te online svet, jeste momenat kada telefon padne i kada dođe do toga da je staklo naprslo, slomilo se u deliće i telefon teško radi ili ne radi uopšte. Ovde, nažalost, prinač kao kod kvašenja telefona ne pomaže, kao ni neke druge internet cake koje mnogi isprobavaju, jer slomljeno staklo teško da može da se popravi bez zamene. Najvažnija je preventiva, svakako. Kad god kupite novi telefon, pre samog pokretanja sistema, instalacije aplikacija, samog paljenja telefona, obezbedite sigurnost svom telefonu. Gumirana maska i zaštitna folija, posebno zaštitno staklo, najjeftiniji su i najbolji put do bezbednog telefona, jer će ga to spasti kod brojnih padova. Posebno to važi za zaštitno staklo koje pri padu puca, ali štiti staklo samog ekrana. 

Preventivna zaštita je posebno važna kod skupljih telefona, poput nekih kao što su samsung s8, s8 plus, s9 i tako dalje, jer je i sama popravka kada se dogode oštećenja skuplja, pa vas zaštitna maska i folija čuvaju od većih troškova. Međutim, kada do oštećenja dođe, šta raditi?!


Pažljivo sa ekranom

Ukoliko vidite da je ekran naprso na dva, tri ili nekoliko mesta, možete samo preko  njega prilepiti zaštitno staklo koje će ga držati i omogućiti normalno funkcionisanje. Naravno, to važi za slučajeve kada nema opadanja komadića stakla sa telefona i kada telefon reaguje, kada njegov tač reaguje na sve komande koje mu zadajete. Ukoliko se staklo rasipa, onda možete da trakom zalepite ekran ili da telefon uvijete u neku maramicu, tkaninu, kako biste pronašli servis koji će vam pomoći prilikom zamene stakla ili celokupnog ekrana. Bitno je, i od najveće važnosti, da pronađete servis i servisere koji su obučeni i profesionalni u svom poslu, kako biste bili sigurni da će vam na odgovarajući način uraditi dijagnostiku i zameniti potreban deo.


Zamena stakla ekrana samsung s8 i s8 plus

Ako se pitate najpre da li je moguća zamena stakla ekrana samsung s8 i s8 plus telefona, naravno da je moguća, kao i kod većine telefona. Međutim, važno je da pronađete odgovarajući servis, najbolje bi bilo neki ovlašćeni, koji će vam na profesionalan, brz i pravi način zameniti staklo. Bitno je uraditi dijagnostiku telefona, da se vidi da li je potrebna zamena stakla ekrana samsung s8 ili s8 plus telefona, ili je potrebno ceo ekran da se menja. Svakako, reparacija ili zamena stakla je mnogo jeftinija opcija, a kada pronađete pouzdan servis onda ćete znati da su vam bez ikakve koristi uradili ispravnu dijagnostiku i došli do potrebnog rešenja. 

Zamena stakla ekrana samsung s8 i s8 plus telefona traje do nekoliko sati, tako da nećete dugo biti bez svog telefona, ali možete uvek pozvati najpre određeni servis da vidite da li imaju vremena istog dana da urade popravku ili ne. Mnogi servisi telefona nude i opciju zakazivanja termina, pa tako brzo dobijete svoj telefon popravljen  i spreman za korišćenje, a to je vrlo važno, jer danas funkcionisanje bez mobilnih telefona jeste prilično otežano.Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: