Šta razlikuje profesionalnog gejmera od amatera?


Igre

Kao i u svakoj drugoj sferi, tako je i u gejmingu, primetna razlika između ljudi koji se igranjem igrica bave profesionalno i onih, koji to čine za svoju dušu. I to je sasvim očekivano, jer kada čovek u bilo kom poslu želi da napreduje, on mora da ulaže ne samo u opremu, odnosno u alat i ostale rekvizite koje za obavljanje konkretnog posla koristi, nego i u sopstveno znanje i veštine. 

Profesionalac i amater u gejmingu se ipak ne razlikuju u jednom segmentu. A to je gaming oprema. Zapravo i jedan i drugi izuzetno vode računa o tome da imaju najkvalitetniju moguću opremu, jer je to jedan vrlo bitan segment za uspešnost. Ali se profesioanalac i amater u toj oblasti ipak razlikuju u odnosu na to u kojoj meri žele da se dodatno edukuju i koliko su, zapravo spremni da posvete vremena vežbanju, odnosno upoznavanju sa pravilima gejming zajednice.

Zbog čega je važna gaming oprema?

Slobodno možemo reći da kao što je na primer vodoinstalateru ili električaru važno da li ima kvalitetan alat ili ne za obavljanje svog posla, tako je i osobi koja igra amaterski ili profesionalno igrice izuzetno važno kakvog je kvaliteta gejming oprema koju koristi. 

Možda to nekome zvuči čudno, budući da se igra igrica ne smatra nekim naročitim zanimanjem, ali za gejmere je to i te kako važno. 

Većina njih se trudi da pronađe najbolju moguću opremu, ne gledajući na cenu, jer od toga zavisi i u kojoj meri će svako od njih da bude uspešan, odnosno da li će posle amaterskog bavljenja gejmingom preći na profesionalna nivo. 

Moramo napomenuti i to da je možda najbitniji kontroler od svih segmenata, zato što od njegovog kvaliteta primarno zavisi i da li će gamer moći na najbolji mogući način da kontroliše svoju igru, odnosno lika u njoj koga je odabrao. 

Naravno da su i gaming tastature, zatim gejming slušalice i miš, ali gaming podloge za miša vrlo važne. 

Ipak, iako je možda gaming oprema naročito bitna, ne treba izgubiti iz vida činjenicu da je takođe važno i da kompjuter ima adekvatne performanse, odnosno da može da podrži svu tu opremu. 

Udobnost je važna za uspešnost 

Mada i to možda nekome zvuči čudno, treba imati na umu da bez obzira kakva je gejming oprema u pitanju, najbitnije je da osobi koja igra igrice bude udobno, prosto zato što ona više sati provodi igrajući ih.

Iz tog razloga takođe treba obratiti pažnju i na gejmerske stolice, odnosno na specijalne jastučiće za zglobove, pošto će to svakako pojedincima pomoći da im se zglobovi ne iritiraju nepotrebno tokom igranja. 

Naravno da je gaming oprema važna, kao i celokupan prostor u kome će neko boraviti dok igra igrice, ali je isto tako važno i da pojedinac bude precizno upoznat sa takozvanom gejmerskom kulturom. Upoznavanje tog sveta i načina njegovog funkcionisanja je vrlo važno, a posebno ukoliko u nekom trenutku neko želi time da se bavi profesionalno. Najpre na različitim sajtovima i forumima treba potražiti informacije o tome kako komuniciraju gejmeri među sobom, odnosno kako uopšteno ta njihova zajednica funkcioniše. Uvek postoji i opcija da se zatraži savet od nekog iskusnijeg gejmera. Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: