Top 5 telefona sa najboljom kamerom za 2021. godinu


Mobilni telefoni

Moderna tehnologija redovno napreduje, pa tako ovaj trend ne izostaje ni kod uređaja kao što su mobilni telefoni.

Svake godine imamo priliku da vidimo nove modele, koji nam donose sve naprednije specifikacije i novo iskustvo upotrebe. Zadatak korisnika jeste da čuvaju svoje uređaje u što dužem vremenskom periodu od kvarova i spoljnih oštećenja.

Ipak, neminovno je da se kvarovi dešavaju i da nijedan telefon nije potpuno imun. Zamenu kamere ili rešavanje bilo kod drugog kvara potrebno je obaviti profesionalno i temeljno uz minimalan rizik.

Kvalitet kvamere je specifikacija koja je korisnicima postala neizmerno važna, pa smo u nastavku teskta odlučili da predstavimo top 5 listu telefona sa najboljom kamerom za 2021. godinu.

#1 iPhone 12 Pro Max

Model 12 Pro Max pripada porodici iPhone telefona koja je tradicionlna poznata po dobroj kameri i to je jedan od glavnih razloga zašto se kupci širom sveta odlučuju za njega.

Karakteriše ga trosturki sistem kamere od 12 mpx sa:

 • Ultra Wide;

 • Wide i

 • Telephoto kamerom.

Kruža visok kvalitet slika u noćnom režimu zahvaljujući svom LiDAR skeneru, dok je Smart HDR3 zadužen za višestruku ekspoziciju video snimaka visoke definicje i to bez obzira na stepen osvetljenosti.

Kvalitet slike je zaista na vrhunskom nivou, dok pored toga iPhone 12 Pro Max kao Apple uređaj poseduje veliki broj jedinstvenih aplikacija za obradu fotografija. Njih možete koristiti u razne poslovne i privatne svrhe.


#2 Huawei Mate 40 Pro

Huawei Mate 40 Pro dolazi kao model iz veoma elegantne porodice telefona, dok njegova kamera nikako ne zaostaje za drugim kvalitetima koje poseduje.

Potrebno je naglasiti kako je telefon prilagođen fotografisanju u nekoliko režima rada i svi su podjednako kvalitetni. Karakteristike glavne kamere su:

 • 50 mpx;

 • otvor blende f/1,9;

 • RYYB senzor za prenos veće količine svetlosti.

Telefon se odlično pokazao u noćnom režimu fotografisanja i snimanja, s obzirom da su boje i osvetljenje veoma dobro prikazani.

Za one koji preferiraju veliki broj selfie slika za društvene mreže, Portrait model se potrudio da pruži maksimalan ugođaj. Pored glavne kamere koju smo već pomedenuli, Huawei Mate 30 Pro poseduje:

 • ultrasoničnu kameru sa 20 mpx i

 • periskopsku kameru sa 12 mpx i visokokvalitetnim optičkim zumom.


#3 Samsung Galaxy S21 Ultra

Teško je da se na jednoj top listi ovakvog karaktera, koja se bavi mobilnim telefonima i najnovijim modelima ne nađe nijedan iz kompanije Samsung.

Na listu smo upravo smestili Samsung Galaxy S21 Ultra čija je kamera visoke rezolucije namenjena upravo onima koji imaju izraženo oko za detalje. Mobilni telefon koji je na tržište došao tokom januara 2021. godine sa sobom donosi 4 zadnje kamere.

Karakteristike ovog četvoro-sistemskog sklopa za fotografisanje:

 • glavna kamera sa 108 mpx i f/1.8 senzorom;

 • sporedna široka kamera od 12 mpx i f/2.2;

 • dve telephoto kamere sa 10 mpx (senzor otvora blende sa f/2.4 i 3x optičkog zuma) i drugi od 10 mpx (senzor otvora blende sa f/4.7 sa zumom od 10x).

Sa svim navedenim karakteristikama ovo je telefon koji korisniku pruža mogućnost visokog zumiranja i takođe velike definicije kvaliteta fotografije.

Uz kameru ovog kvaliteta pruža vam se mogućnost fotografisanja sličnoj onom za snimanje filmova. Noćni režim je takođe na vrhunskom nivou, dok 8K Video Snap opcija pruža mogućnost izvlačenja fotografija iz video zapisa.


#4 Xiaomi MI 10 Ultra

Modeli telefona marke Xiaomi napravili su pravi bum na tržištu u poslednjih nekoliko godina, s obzirom na odličan odnos kvaliteta i cene. Vremenom su postali prvi izbor svih onih koji nemaju potrebu za posedovanjem telefona iz Apple i Samsung porodice.

Želja za odličnim specifikacijama korisnika uz razumnu cenu, suprotno potrebi za posedovanjem modela svetski poznatih brendova učinili su svoje. Primarna kamera Xiaomi MI 10 Ultra modela poseduje sledeće karakteristike:

 • 48 mpx;

 • 12 mpx telephoto;

 • 48 mpx teleskopski zum objektiv;

 • 20 mpx ultraširoki senzor.

Navedene specifikacije svrstavaju kameru telefona u jednu od najboljih za postizanje vrhunskih fotografija pri dnevnom svetlu, dok će već u večernjim časovima uz slabo prisustvo sunca fotografije biti mutnije.

Xiaomi MI 10 Ultra pruža visok stepen prilagodljivosti i pruža jednostavno postizanje kontrasta na fotografijama.


#5 Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Evo još jednog modela Samsung kompanije koji se našao na top 5 listi telefona sa najboljom kamerom za 2021. godinu. Iako je izašao još 2020. godine, zbog kvaliteta kamere ga možemo svrstati u ovu kategoriju telefona.

Model Samsung Galaxy Note 20 Ultra dolazi sa trostrukim sistemom kamere i to:

 • širokougaona kamera od 108 mpx sa f/1.8;

 • široka kamera od 12 mpx sa otvorom blende od f/2.2;

 • telephoto kamera od 12 mpx sa f/3.0 i 5x optičkim zumom.

Njen autofokus poseduje i laserski senzor, tako da sa ovom i drugim dosadašnjim karakteristikama telefon ima mogućnost za 50x zum super-rezoluciju i 100x digitalni zum. 

Prednja kamera je takođe vrhunskog kvaliteta, naziva se Dual Pixel i poseduje automatski fokus od 10mpx sa f/2.2.

Nadamo se da ste uživali u našoj top 5 listi telefona sa najboljom kamerom za 2021. godinu i da ste naučili nešto novo. Naglašavamo da su mesta na listi delimično nasumična, kao i da svaki telefon poseduje određene detalje koji ga odvajaju od drugih. Na vama je da odaberete prema potrebama!Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: