Vanila OS, prvi put u HTC-u


Vesti Mobilni telefoni

Google Nexus

Takozvani “Vanilla” operativni sistem se po prvi put pojavljuje  u Googlovim Nexus telefonima i po zamisli Googla korisnici mogu jednostavno da se upoznaju sa ovim operativnim sistemom. Svake godine, neki novi model telefona dobija ovaj sistem pa se tako u ovom trenutku lansira zvanično HTC One A9 koji je dobio titula prvenca telefona koji ne pripada Nexus-u, a poseduje Android 6.0, takozvani Marshmalow OS. 

Evo šta kažu prve recenzije: 

Ovaj telefon ne pripada One M seriji, već teoretski spada u višu A seriju dok se i dalje rangira kao niža klasa od One M9. Može se naći u 4 boje: sivoj, zlatnoj, srebrnoj i višnja crvenoj. U odnosu na prethodne HTC modele, ovaj telefon više dizajnom vuče na IPhono-ve, ali iako se čini malo drugačijim u odnosu na prethodne HTC, zadržan je njihov dizajn i kvalitet.  

Ekran


Ekran od 5 incha savršeno pristaje u šaci. Ekran je AMOLED (za razliku od ranijih IPS) i poseduje fullHD rezoluciju. Memorija je od 3 gigabajta, poseduje Adreno 405 grafiku i čipset sa Snapdragon 617 od 8 jezgara.

Primarna kamera je od 13 MO, ima mogućnost autofokusa, optičke stabilizacije i blic što garantuje odličan  kvalitet snimljenih fotografija. Prednja kamera je od 4 MP, a baterija može da traje do 24 sata. 

Cena novog Nexus-a

Za ovaj telefon potrebno cena se kreće oko 400$, što nije previše, s obzirom na kvalitet i funkcionalnost koja se dobija. 





Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *



Srodni tekstovi: