Vazdušni baloni, laseri, letelice i plemenit cilj?


Tech Vesti

Najnovije vesti stižu nam iz Facebook-a. Ova kompanija kreirala je prototip Aquila. U pitanju je bespilotna letelica izrađena od kompozita koja bi po tvrdnjama trebalo da bude vrlo male težine sa krilima kao kod svih klasičnih aviona. Aquila će se pokretati energijom koju dobija od solarnih ćelija i uz sve to, imaće i laser. 

Čemu Aquila?

Pitanje koje se pretpostavlja je čemu takav protopip? Aquila je zapravo zamišljena kao projekat prilično davno, a ideja ovog prototipa je da dovede Internet , a samim tim i društvenu mrežu Facebook direktno ljudima iz zemalja koje nemaju isti i u područja gde internet još uvek nije realizovan. 

Internet za sve

Pomenuti laseri služiće za prenos podataka. Kreatori Aquile odlučili su se za lasere jer imaju bolji protok informacija i omogućavaju krajnjim korisnicima da normalno koriste usluge koje će ove letelice pružati. Informacije koje kruže jesu da će Facebook izbaciti dosta ovakvih letelica i da će one mesecima biti u atmosferi i pružati internet usluge krajnjim korisnicima. 

Ko će biti brži?


Google ima projekat sličan ovome, sa razlikom što su oni planirali da koriste vazdušne balone za realizaciju. Sve u svemu, pratićemo dalji razvoj ovih projekata i direktno vas izveštavati o istim. Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: