Zamena ekrana na iPhone - kada je neophodna


Mobilni telefoni

Nije ni malo prijatno kada se nekome ošteti mobilni telefon. Svidelo se to nekome ili ne, činjenica je da danas mnogi ne mogu ni da zamisle život bez tih uređaja. Nekome mobilni služi za brže i jednostavnije obavljanje posla, nekome za zabavu, a nekome i kao statusni simbol.

Ovo treće se naročito odnosi na iPhone uređaje, mobilne telefone koje proizvodi kompanija „Apple“. I upravo oni i jesu nezgodni za korišćenje, ali samo zato što naročito treba voditi računa o njihovom održavanju, što se primarno odnosi na različite udarce i padove. Naime, iPhone je telefon koji podrazumeva i stakleni ekran. A to je posebno nezgodno ukoliko ovaj uređaj koristi osoba, koja baš i ne vodi naročito računa o njemu. 


Kako zaštiti ekran na iPhone uređaju?


U principu bi se, odmah nakon kupovine jednog takvog uređaja trebalo rukovoditi onim da je bolje sprečiti, nego lečiti. I da ne biste brzo morali da tragate za odgovarajućim servisom, u kome može biti izvršena zamena ekrana na iPhone, najbolje je da odmah iskoristite neke od mehaničkih načina zaštite, koji su dostupni na tržištu. 

Jedna od opcija podrazumeva da možete koristiti zaštitnu foliju za ekran. Ovde je i vrlo važno da vodite računa kako tu foliju lepite, jer to i te kako može uticati na buduće kroišćenje telefona. Zato je uvek najbolja opcija da se obratite stručnjacima, koji će to uraditi na pravi način. 

Druga opcija za zaštitu ekrana na ovakvim uređajima podrazumeva korišćenje specijalnog zaštitnog stakla. Ipak, vrlo je važno da znate da iako će ono zaista zaštiti ekran na vašem iPhone uređaju, ako se zaštitno staklo polomi ili ogrebe prilikom pada, gotovo je sigurno da će vam to smetati ubuduće prilikom korišćenja. Tada je potrebno da ga zamenite, kako ne biste imali nikakvih neprijatnosti. Naravno, ako ste u situaciji da to učinite. 

Međutim, koliko god i folija i zaštitno staklo imaju uticaja na očuvanost ekrana, jednostavno postoje slučajevi da i uprkos njima dođe do oštećenja samog ekrana. 


Kada je zamena ekrana na iPhone neophodna?


Naravno da svi volimo da naši mobilni telefoni i izgledaju, ali i funkcionišu besprekorno. Ali koliko god neko mislio da to nema uticaja i na funkcionisanje samog uređaja, lako se može desiti da se vrlo brzo posle oštećenja uveri da to baš i nije tako.

Naime, ako dugo budete koristili telefon sa tako oštećenim ekranom, nemojte se iznenaditi ako se jave takozvane mrtve tačke ili dođe do gubitka boje na njegovom ekranu. A to su tek pojedine nerpijatnosti sa kojima se možete sresti, ako ne bude u najkraćem roku izvršena zamena ekrana na iPhone 11, 7, X ili bilo kog drugog modela. 

Svakako nemojte pokušavati sami da izvršite zamenu, jer to isključivo mogu raditi obučena lica, odnosno zaposleni u servisima mobilnih telefona, koji su za rad sa iPhone uređajima upravo specijalizovani.

A u zavisnosti od toga, koji servis mobilnih telefona za iPhone izaberete, će zavisiti i vreme trajanja popravke, odnosno zamene ekrana na tim uređajima. U većini slučajeva je nepisano pravilo da ova usluga može biti izvršena u roku od 24 do 72 sata. Ali je svakako preporučljivo da blagovremeno zatražite informacije o tome od nadležnih u izabranom servisu. 
Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: