Žene preduzetnice: Kako se suočiti sa svim izazovima?


Online poslovanje VestiČinjenica da se žene suočavaju sa više izazova nego muškarci je podatak koji se može primeniti u gotovo svim sferama života. Žene se uvek moraju više dokazivati i pokazivati zašto zaslužuju da se na njih gleda kao na muškarce, pogotovo kada je posao u pitanju. U nekim kompanijama i dalje postoje mesta koja su nedostižna za žene jer se smatra da se na tim pozicijama bolje snalaze muškarci. Ipak, žene sve češće uzimaju stvar u svoje ruke i pokreću sopstvene poslove kako bi bile sigurne da će sve zavisiti isključivo od njih i njihovog rada.

Radite naporno

Kada se radi o ženama u korporativnom svetu, sve što one rade uglavnom je pod lupom te je neophodno da posao obavljate besprekorno kako biste izbegli čak i najmanju šansu da dobijete neku zamerku. Koristite svo znanje koje posedujete kako biste obavili posao, čak i kada se nađete pred izazovima, pokušajte da ih rešite same pre no što se obratite nekom drugom za pomoć. Usput očekujte izazove kada su u pitanju vreme i količina posla koji će biti stavljeni pred vas ali će ovo pokazati vašu spremnost da radite i obavljate posao, čak i kada je to zahtevnije nego što ste navikli.

Stalno se obučavajte

Danas je lako doći do novih saznanja i sertifikata, pogotovo jer većinu možete da dobijete onlajn. Pronađite sve što može da vam koristi prilikom obavljanja posla i da vas izdvoji od konkurencije i iskoristite te resurse kako biste bolje vodili svoj posao. Od sitnih stvari koje se tiču organizacije poslova i zapošljavanja pravih osoba za posao, do veština vođenja timova i posla, možete da naučite puno novih i informativnih stvari. Postoji veliki broj kurseva o uspešnom liderstvu koji pokrivaju nekoliko različitih segmenata i mogu da vam pomognu da steknete neophodne veštine kako biste unapredili preduzetnički posao.

Napravite idealan prostor za rad

Jedan od najvećih izazova biće pravljenje odgovarajćeg prostora za rad koji će biti vaše glavno mesto za obavljanje poslova. Vaš poslovni prostor je ogledalo ne samo vaše firme nego i vas kao preduzetnika i načina na koji shvatate posao. Upravo zato prostor treba da bude opremljen i da sadrži neophodan kancelarijski pribor koji predstavlja glavno sredstvo za rad. Ženama je bitna i funkcionalnost ali i estetika prostora te je pronalazak savršene ravnoteže najbolje rešenje za opremanje kancelarijskog prostora. 


Rešite se strahova

Ulazak u preduzetničke vode znači i eliminisanje svih strahova koji vas mogu ometati prilikom obavljanja poslova i donošenja bitnih odluka. Upravo je ovo odlika koja krasi žene i ono u čemu su one bolje od muškaraca. Kako biste pokazale svoju snagu, neophodno je da se odmah na samom početku rešite svih strahova koje imate. Jednostavno, naučite koje su vaše vrline i koristite ih u trenucima sumnje kako biste prevazišle trenutni problem. Žene su bolje u rešavanju kriznih situacija jer mogu da obavljaju više stvari odjednom što će vam zasigurno doprineti u vođenju uspešnog biznisa.

Okružite se pravim ljudima

Stvaranje jakog i uspešnog tima je naporan ali i produktivan posao koji će vam biti od koristi svakodnevno. Uložite energiju kako biste na samom početku pronašli ljude koji su spremni da rade za vas i pomognu vam da podignete poslovanje na viši nivo. Kako biste bili sigurni da nećete imati poteškoće u timu, pronađite ljude koji mogu da rade u timu koji vodi žena i da dobijaju uputstva i naredbe od žene. Ovakva atmosfera će stvoriti pravi tim koji će vam pomoći da neometano vodite posao i oslanjate se na ljude koji su spremni da vam pomognu da stvorite posao koji će biti konkurentan na tržištu.


Žene preduzetnice se suočavaju sa mnogo više izazova nego muškarci. Ipak, to ne znači da nisu podjednako uspešne i da ne mogu da dovedu posao do najvišeg nivoa i učine ga najboljim na tržištu.

Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: