Kakvi sve nosači za bicikle za auto postoje?


Hardver Vesti


Dodatna oprema za automobile čini jedan baš dugačak spisak. Ipak, svako se odlučuje za onu koja odgovara njihovim individualnim i specifičnim potrebama. I može ići iz jedne ili drugu krajnost, on najsitnijih do krupnijih. 

Jednu od mnogobrojne dodatne opreme za auto čine i nosači za bicikle koji mogu biti različitog oblika i namene. Ovo je obavezni dodatni deo opreme za sve one koji se profesionalno bave ovim sportom. Ali mogu biti i potrebni nekim rekreativcima, onima koji žele da aktivnije i zdravije provedu svoj odmor, ili žele da njihova deca odmor provedu aktivno kako bi olakšali transport, a putovanje učinili kompletnijim. 

Nosači za bicikle za automobile se montiraju direktno na vozilo i omogućavaju lakši prenos sa jednog na drugo mesto. A postoji i nekoliko modela. 

Najpopularniji su krovni nosači za bicikle

Njihova popularnost dolazi od toga što se lako montiraju i predstavlaju sigurno mesto za transport. Uz to osiguravaju i maksimalnu zaštitu osetljivih ramova jer se ne ostvaruje kontakt sa prednjim točkom. Univerzalnog su dizajna i odgovaraju skoro svim modelima u okviru proseka. Nosivost im je uglavnom do maksimalnih 20 kilograma, ali u proseku to bude 17-18 kilograma. U ovoj grupi možete naići na različite varijacije i izbor je individualan. 

Nosači za bicikle za prtljažnik

Skoro jednako popularni kao krovni, napravljeni od vrhunskog kvaliteta kače se na prtljažnik i imaju prosotora i mogućnosti za prenos nekoliko komada. Njihova sigurnost dolazi od uglavnom čeličnih sajli kojima je pričvršćen za vozilo. Brzo i jednostavno se montira čak i kad iznenada odlučite da idete na izlet. Uz njega dobijate potrebana alat za montažu. Ono na šta treba da obratite pažnju kod ovog modela jeste da se za njega ne može reći da ga karakteriše univerzalnost, te je potrebno da birate onaj koji odgovara vašem tipu automobila. Za razliku od krovnih njihova nosivost je veća. A rizik od ošetećenja auta je minimalan jer su delovi koji su u kontaktu sa kolima napravljeni tako da ga štite od ogrebotina i bilo kojih drugih oštećenja. 

Nosači bicikla za kuku za vuču

Ovaj model ima najveću nosivost, ali je kao i ostali jednostavan i lak za rukovanje i odlaganje. Velika nosivost koja ga karakteriše omogućava prevoz elektrobicikala i teških brdskih modela, kao i onih robusnih sa velikim međuosovinskim razmakom. Dobra vest je da ovde nije potreban nikakav dodatni alat jer je unapred sve sastavljeno. Većina modela iz ove grupe omogućava i lak pristup prtljažniku čak i kada je nosač za bicikle pun. Skladištenje je takođe jednostavno. 

Najčešće ćete ih naći u crnoj boji, ali ima i tamno sivih ali i svetlijih nijansi. Kupuje se u specijalizovanim radnjama koje su opremljene time. Ali ne brinite ako i nemate radnju u svojoj okoloni. Raširenost online prodavnica i dostupnost većine proizvoda gde god da se nalazite omogućilo nam je da naručite sve što vam je potrebno. Još će stići na kućnu adresu. Tako je i sa plaćanjem koje može biti kešom, platnim karticama na odloženo ili čekovima građana. Način zavisi od radnje u kojoj ga kupujete i njihove cene. 

Komentari

Vaše ime i prezime *


Vaše e-mail *


Vaš komentar *Srodni tekstovi: